Primaleva – Paula Berntsson

Jag är utbildad friskvårdsterapeut på Göteborgs Gymnastiska Institut. GGI är komplementär medicinsk skola med samarbete med Ale komvux. Vi fick lära oss olika massagetyper, testmetoder, balanseringsmetoder och fick själva utvecklas genom insikt och att behandla varandra. Jag har även studerat zonterapi i Dan Perssons skola, triggerpunkter hos piam.nu, shandithi basic1 hos Ken Lavendell. Hösten 2009, gick jag fem steg inom ortopedisk medicin för massörer, på SSOM i Malmö, för att lära mig diagnosticera och fick insikt i framförallt hållningen och ryggradens betydelse.

Jag har omvårdnadsprogrammet och flera års erfarenhet inom funktionshinder och äldreomsorgen bakom mig. Jag arbetar fortfarande som personlig assistent som komplement till min praktik. Jag är allmänt intresserad av näringslära och friluftsliv. Tror på att alltid se helheten i allt. Detta tränar jag i medicinsk qigong. Där lär man sig möta vardagens stressmoment med ett lugn och avslappnad attityd. Jag vill ständigt utvecklas, är öppen för att lära mig nya saker var dag av människor och situationer jag möter. Jag byter regelbundet behandlingar och erfarenheter av terapeutkollegor. Jag deltar även så ofta jag kan i "Dansinspirerad Lustfylld Träning", ett glädjefullt sätt att träna på till internationella rytmer.


Mina behandlingar

En behandling består av en kombination av massage, pressur, bindvävsdrag och avslappnande healing. Har man inte fått någon behandling på länge eller aldrig, kan några behandlingar behövas för att hela kroppen ska få en genomkörare, beroende på hur mycket spänningar och låsningar som finns i kroppen. Därefter kan man ta en behandling då och då för att bibehålla sig i balans. Vi möter en mängd stressmoment i vår vardag. Informationsöverflöd och krav, både i sig själv och utifrån. Alla behöver en lugn stund då och då, oavsett vad man gör eller var.

Jag brukar fråga om vissa saker, inför en behandling, som jag bör veta för att kunna vara försiktig i vissa fall. Det är om personen har astma, pacemaker eller något annat inplantat, epelepsi, diabetes, har fått någon kortisonspruta, får hormonbehandling eller någon annan medicin, är gravid, eller om det är något annat jag bör veta. Självklart har jag en självpåtagen tystnadsplikt om allt som sägs i förtroende.

Hjärtligt Välkommen Till Din Terapeut i Hälsa!