Primaleva – Paula Berntsson

Min grundutbildning var friskvårdsterapi på Göteborgs Gymnastiska Institut 2001. GGI var komplementärmedicinsk skola med samarbete med Ale komvux. Vi fick lära oss olika massagetyper, testmetoder, balanseringsmetoder och fick själva utvecklas genom insikt och att behandla varandra. Eldsjälarna har nu gått i pension och skolan trappar ner. Jag har även studerat zonterapi i Dan Perssons skola, triggerpunkter hos Piam, Shandithi basic1 hos Ken Lavendell och bindvävstöj och -massage av Brynjar och Svana från Island. Hösten 2009, gick jag fem steg inom ortopedisk medicin för massörer, på SSOM i Malmö, för att lära mig diagnosticera och fick insikt i framförallt hållningen och ryggradens betydelse. Jag har även studerat Dorn-metoden, en holistisk mjuk teknik för att korrigera felställningar i ryggrad och andra leder. Jag har även omvårdnadsprogrammet bakom mig och flera års erfarenhet av boende för funktionsvariation och äldreomsorg. Jag arbetar fortfarande som stödassistent som komplement till min praktik. Jag är allmänt intresserad av näringslära och friluftsliv. Tror på att alltid se helheten i allt. Detta tränar jag i medicinsk qigong, yoga och glädjefull dans. Där lär man sig möta vardagens stressmoment med ett lugn och avslappnad attityd. Jag vill ständigt utvecklas, är öppen för att lära mig nya saker var dag av människor och situationer jag möter. Jag byter regelbundet behandlingar, erfarenheter och inspiration med terapeutkollegor. Under höst 2018 och 2019 fördjupar jag mig än mer inom mig själv och utvecklar det andliga i mig hos Andreas Hindström, medium och healer med fötterna på jorden. Läs gärna mer under länkar.

Mina behandlingar

>

En behandling består oftast av en kombination av massage, pressur, bindvävsdrag/töj och avslappnande healing efter intuition där det bäst behövs.

Har man inte fått någon behandling på länge eller aldrig, kan några behandlingar behövas för att hela kroppen ska få en genomkörare, beroende på hur mycket spänningar och låsningar som finns i kroppen. Därefter kan man ta en behandling då och då för att bibehålla sig i balans.

Vi möter en mängd stressmoment i vår vardag. Informationsöverflöd och krav, både i sig själv och utifrån. Alla behöver en lugn stund då och då, oavsett vad man gör eller var.

Har man besvär på något sätt, kan man alltid anpassa t.ex. hur man ligger eller om man bara kan sitta eller är hyperkänslig och bara kan ta emot varsam healing.

Jag brukar fråga om vissa saker, inför en behandling, som jag bör veta för att kunna vara försiktig i vissa fall. Om personen har allergi/överkänslighet/astma, pacemaker/hjärtbesvär eller något annat inplantat, epelepsi, diabetes, har fått någon kortisonspruta, får hormonbehandling eller någon annan medicin, är gravid, eller om det är något annat jag bör veta. Självklart har jag en självpåtagen tystnadsplikt om allt som sägs i förtroende.

Hjärtligt Välkommen Till Din Terapeut i Hälsa!